Stavět na křesťanských hodnotách

31.12.2010 12:02

 

Stavět na křesťanských hodnotách!

Mnoho našich občanů se stává obětí hromadné amerikanizace a „globalizace„ většiny našich médií. Programy televizních stanic, včetně veřejnoprávní, jsou z větší části naplněny násilím, importovaným brakem a úmyslnými dezinformacemi. Národní cítění českých občanů a především naší mládeže je úmyslně zesměšňováno a otupováno. Láska k rodné zemi a vlastenectví jsou veřejně ostouzeny. Ministerstvo kultury, Rada pro rozhlas a televizi a ostatní instituce se stávají spíše zastupitelskými úřady mediálních gigantů, držených v rukou úzké, národnostně spřízněné skupinky lidí. Celkově se začíná stav blížit hranici únosnosti. Je zřejmé, že jestliže se neudělá něco k nápravě těchto věcí, ponese tato činnost brzy trpké ovoce.

Armáda v České republice a její problémy

Dnešní stav České armády je více než žalostný. Díky neodbornému přístupu jejího vedení se stala armáda byrokratickým kolosem, umožňujícím pouze utrácet obrovské finanční částky ze státního rozpočtu. Její akceschopnost je prakticky nulová, o možnosti aktivní obrany našeho státu ani nemluvě. Naši armádu je třeba přetvořit na plně profesionální s vysokou akceschopností a relativně k jejímu počtu i s dostatečně velkou údernou silou. A ne že se s ní bude stávat armáda závislá na drogách ze zahraničních misí zkažená od armád ze zámoří.

Česká Policie a jejich činnost

Policie se musí stát oporou spravedlnosti a práva v tomto státě, a ne institucí „nadpráví nebo bezpráví„. Cesty zkvalitnění práce policie nevidíme v nekonečném investování do materiální podpory policie, ale ve zkvalitnění vlastní práce policie, kde jsou velké rezervy. Prvotní důraz by měl být kladen již při výběru budoucích policistů, a to zpřísněním podmínek pro přijetí (zejména psychologických a inteligenčních kritérií) a požadavkem minimální věkové hranice nástupu k policii na 25 let. Policisté se musí stát pro slušné občany oporou a pomocí a ne těmi, kteří svým chováním dávají okolí najevo svoji nadřazenost. Aby tento stav nastal, je nutné upravit jak vlastní pravomocí policie, tak i sociální zabezpečení policistů. Dále požadujeme zlepšení pracovních a sociálních podmínek pro příslušníky ostrahy věznic.

Činnost a funkce městských (respektive obecních) policií by měla zůstat v rukou místních zastupitelských orgánů a státem by měly být vymezeny pouze pravomoci, které by vedly ke zlepšení spolupráce (a ne řevnivosti a překrývání pravomocí) s Policií České republiky. Součástí této nové koncepce městských policií jsou zejména: zpřísnění podmínek pro přijímání nových členů, změny pravomocí, povinnost zajištění bezpečnosti dětí v čase příchodu a odchodu ze škol, a také změny podmínek pro přidělování střelných zbraní.

Jsme pro očistu armády a policie od lidí prokazatelně odpovědných za komunistické perzekuce na českém národě. Dále požadujeme zpřísnit zákony postihující korupci v řadách armády a policie.

Předseda MO VS v Pardubicích pan Karel Hmoždířek

Pardubice dne 31.12.2010