Český kapitál do českých podniků

31.12.2010 11:49

 

 

                                                       Průmysl

                            Český kapitál do českých podniků!

Silný průmysl naší země je jedním z předpokladů naší nezávislosti. Tato nezávislost však nebude úplná, pokud většinu průmyslu v České republice budou vlastnit mezinárodní a nadnárodní subjekty. Proto je nutné zabezpečit, aby rozhodující podniky zůstaly v rukou našeho státu a českým občanů. Správu těchto pro běh národního hospodářství nezbytných podniků by měly vykonávat „správní rady„. V těchto radách by se měly účastnit jak zástupci státní správy a vlastnící kapitálu, tak i zástupci vysokých škol provádějící výuku a výzkumy v oboru a také samozřejmě zástupci pracujících.

Veřejné a jiné státní zakázky musí být přednostně zadávány českým podnikům. Pouze v případech, kdy nebude možno státní zakázku prokazatelně splnit z vnitřních zdrojů, bude zadavatelům zakázek umožněno obracet se na podniky z ostatních evropských zemí. Je načase skoncovat s pseudohumanismem a neomezovat dále zbrojní výrobu, která byla vždy (především v oblasti osobních zbraní) doménou České republiky. Když do zahraničí neprodáme zbraně my, určitě je tam bez výčitek svědomí dodá jiná rozvinutá demokratická země. Trend omezování zbrojní výroby a přechod na špatně prodejnou „mírovou výrobu„ musí být zastaven, protože vede ke krachu zbrojních podniků a většiny jejich subdodavatelů. Výsledkem jsou pak tisíce českých dělníků bez práce! Pro podniky ohrožené neuváženou privatizací, nebo restitucí navrhujeme zavést smysluplné rekvalifikační programy. Toto srážení tržní hodnoty podniků, které mohou prosperovat, slouží pouze nadnárodním monopolům a pochybným spekulantům, kteří vykupují náš národní majetek. Požadujeme omezení půjček od velkých mezinárodních finančních seskupení (Mezinárodní měnový fond, Světová banka apod.), které posléze za pomoci úrokového vydírání vydávají náš národ napospas libovůli jejich představitelů a způsobují jejich následné vměšování do vnitřních záležitostí našeho státu a národa, které je jednoznačně směrováno k zařazení České republiky do jakéhosi „Nového světového řádu„. Malé a střední podniky je potřeba ochraňovat před inflací, hospodářskou recesí a tlakem monopolů formou daňových úlev a přijatelných úrokových sazeb úvěrů. Tím se zvýší jejich konkurenceschopnost zahraničním firmám a vzniknou nové pracovní příležitosti. Období let 1991 - 1996 se nese v duchu nezměrných hospodářských machinací, korupce, rozprodej a rozkrádání národního majetku. Národní hospodářství bylo sraženo na kolena, aby se stalo snadným cílem pro dravé nadnárodní monopoly, spekulanty a různé kriminální živly. Požadujeme zpětnou kontrolu způsobu nabytí finančních prostředků použitých v tzv. „malé privatizaci„, dále zpětnou kontrolu transformace bývalých státních podniků do akciových společností a smlouvy, kterými byly rozprodány strategicky důležité podniky (tzv. rodinné stříbro). Požadujeme zavedení tzv. přistěhovalecké daně pro ty podniky, které zaměstnávají přistěhovalce. Z této daně pak navrhujeme financovat úřady pro přistěhovaleckou problematiku, uprchlické tábory apod. Český národ nesmí doplácet ze svých daní na přistěhovalce! Musíme efektivně využít inteligenční potenciál našich lidí, jejich vzdělanost, zručnost a píli. Podporou výzkumným programům, spoluprací se zahraničním a nekompromisní obchodní politikou se náš stát musí dostat zpět mezi nejvyspělejší země světa a ne zůstat pouze rezervoárem levné pracovní síly.

·         Vlastenecká strana – bude rozlišovat mezi opravdovými podnikateli a podnikavci, kteří okrádají

·         Sponzorování politických stran max. do výše 100 000,- Kč fyzická osoba a do výše 300 000,- Kč právnické osoby a zákaz sponzorování těmi subjekty, ve kterých má stát významný podíl.

·         Prokazování nabytého majetku, při výši nad 3 000 000,- Kč

·         Co se týče politických stran navrhujeme, aby podnikání politických stran bylo zakázáno, jelikož umožňuje korupci a machinace se státními zakázkami. Místo toho navrhujeme mírně zvýšit státní příspěvek politickým stranám, podle počtu odevzdaných hlasů ve volbách.

 

 

 

 

 

Zemědělství

 

Na obranu českého venkova a zemědělců!

V produkci základních zemědělských surovin musí naše země vždy být soběstačná. Stát, který je v této oblasti nezpůsobilý, je snadno závislý (i v jiných oblastech) na jiných státech. Naše vlast poskytuje dostatečný potenciál pro kvalitní výživu našich občanů. Je nutné tento potenciál dostatečně udržovat a chránit náš trh před zahraniční dotovanou produkcí. Podporu je nutné soustředit na obnovu českého venkova a jeho tradic. Namísto obrovských zemědělských společností je třeba upřednostnit menší farmy o rozloze 50 - 100 hektarů, vyrábějící s částečnou státní podporou kvalitní, zdravotně nezávadné potraviny. Produkty českých zemědělských podniků je potřeba chránit účinnou celní politikou před nekontrolovaným dovozem potravin ze zahraničí. K ochraně našich občanů se musí provádět rovněž přísnější prohlídky dovážených potravin a krmiv.

Ekologie

Vše pro zdraví českého národa!

Současné zákony na ochranu přírody jsou poměrně dobře koncipovány, ale bohužel ne vždy jsou tyto zákony dodržovány v praxi. Jak se ukázalo, tyto poměrně dobré zákony jsou často rozmělněny množstvím dodatků, vyhlášek a výjimek, že se smysl těchto zákonů často vytrácí. Obecně dnes platí, že kdo má finanční prostředky, nemusí se ohlížet na ekologii. Vlastenecká strana proto požaduje jako první krok, pro zlepšení současné situace důsledné dodržování formulovaných zákonů na ochranu přírody. Rovněž je nutné zvýšit preventivní opatření proti znečišťování životního prostředí. Dále požadujeme zpřísnění norem pro dovoz a homologaci dovážených výrobních technologií, strojů, spotřebního zboží atd… Navrhujeme formou daňových úlev zvýhodnit ty podniky i jednotlivce, kteří se chovají ohleduplně k životnímu prostředí a uplatňují nové technologie, které šetří přírodní zdroje a prostředí a naopak zvýšit finanční postihy a daňové zatížení znečišťovatelů životního prostředí. Při výrobě elektrické energie není v současné situaci možno zavrhovat žádný ze současných typů výroby. Problém je spíše ve zlepšení dokonalosti a bezpečnosti těchto zdrojů (odsiřovací zařízení, modernizace bezpečnostních okruhů jaderných elektráren apod.). Úlohu alternativních zdrojů elektrické energie vidíme především v zásobování elektrickou energií chráněných krajinných oblastí, obcích, kde dosud nebyla provedena plynofikace atd. Zvířata se nesmějí stát pro lidi hračkou, nebo neživotnou věcí, musí se na ně vztahovat účinný zákon na jejich ochranu a právo na pomoc. Žádáme omezení pokusů na zvířatech pouze na nezbytné účely (lékařský a veterinární výzkum) a zpřísnění postihů za týrání zvířat a zneužívání zvířat jako zbraní. Prosazujeme politiku rekultivací a zkvalitňování bydlení v okrajových městských částech (především v aglomeracích s panelovou zástavbou), např. půdní vestavby, zateplování domů, výstavby zděných bytových jader, vysazování veřejné zeleně apod. Výchova k ekologickému způsobu života, který bude, co nejméně namáhat životní prostředí u nás zaostává za evropským standardem. Požadujeme tedy zlepšení ekologické výchovy na školách všech stupňů.

Předseda MO VS  v České Lípě pan Pavel Vyoral

V České Lípě dne 31. 12. 2010